3 Haziran 2009 Çarşamba

SINEMAYI SEVIYORUM

Hani filmlerde bazi sahneler vardir , kendimizi o sahnenin icinde hayal ederiz ( cogul taki kullaniyorum cunku tek basima olmadigimi umit ediyorum)
“ yagmurun altinda opusmek” , son dakka da havaalaninda asik oldugun kisiyi ucaga binerken yakalamak\yakalanmak , arkanda bir bina havaya ucarken havali bir sekilde arkana bakmadan yurumek , hem de kolsuz bir bluzla , daha da guzeli belli ki spor yapiyorsun kaslarin parliyor , mumkunse elinde de makineli bir tufek … Linda Hamilton’un Terminatordeki hali gibi.

Ne yalan soylim Charlie’nin Melegi olsaydim gercekten cok havali olurdu , veya bir gun Trinity gibi havada tekmeler atmaya baslasam.
Mutant olsam X-MEN deki gibi , veya soyle en yikilanindan Vampirella olsam kendimi iyilige adamis , sadece kotulerin kanini emsem.dapdar siyah dekolteli deri bir tulumun icinde salinsam , kilo vermeme bile gerek yok , technoloji 36 bedene indirir beni.

Ben olmasam bile sevgilim olsun , orumcek adam olsun , superman olsun , batman olsun , dunyayi yonetmeye calisan kotulerin kahramanimizi zayif noktasindan vurmak icin beni yani biricik askini ele gecirmesi uzerine gelip beni kurtarsin , son sahnesinde amerikan espirisini de yapip yapip opulesi dudaklarima yapissin.

Sinemayi seviyorum , en ucuk hayallerimi , kafamda ki en uc en abzurd senaryolarin dunya ile baglantisi , beni ariza yapmaktan cikariyor, yalniz degilsin , hatta biraz yavassin biz senden evvel dusunduk para bile kazanmaya basladik bu isten diyor.

Gunluk problemleri, gecmisle hesaplarimizi , gelecek korkularimizi , beynimizde pinpon topu gibi bir kosesinden obur kosesine ziplayan dusuncelerimizi , icimizden konusan endiseli benligimizin sesini kesmeyi basaran sihirli dunya.

Bu yaziyi bir kac gun evvel yazdim aslinda , simdi burada oturmus tekrar okurken sunu itiraf etmekten gecemiyecem , madem burasi durust oldugum bir platform: cocuklugumdan beri oscar almanin hayallerini kurarim !!!! Red carpetda yurudugumu hayal edip , oscari alip “ I wanna thank to the academy , oh my god did I forget anybody “ diye bir konusma da yaparim , “ icimden , henuz aynaya bakarak elimde fircayi oscar odulu gibi tutma asamasina gelmedim , allahtan!!!”
Genis zaman kullaniyorum cunku eskisi kadar olmasa da Grammyleri falan seyrederken gene gaza geliyorum.
Burada ucabilirim degil mi , o zaman bir sonraki yazimda ben bir yildizim , var mi kardesim , hem de cok unlu bir yildiz , son filmimden milyarlarca dolar kazanmis , sarkici , oyuncu , besteci , yazar , yorumcu ……
Ve benimlen yapilan bir roportaja yer verecegim siz sevgili hayranlarima .
Iyi seyiler.