26 Haziran 2009 Cuma

ÜLKEYI BEN KURTARIYORUM. NOKTA.

Baktım bu iş bir şekilde yürümüyor,dedim iş başa düştü.
Hemen bir gelişim projesi hazırladım.
Maddeler halinde hazırladım.
Çok da kolaymış aslında.

1. Tarım zengini ülkemizin değerini anlamaya baslayıp , organik gıda işine giriyoruz.
Sacma sapan gıda ithalati yapmak yerine bizim leziz 4 mevsime uygun meyve ve sebzelerimizi uygun fiyata alıp yemeye basliyoruz. Sağlıklı beslenmeye de başladığımız için haliyle daha az hastalanıyoruz , saglik giderleri de azalıyor.
Hormonu hayatımızdan çıkarıyoruz.

2. Mmmmhh. O ladar lezzetli ki bizim tarım ürünlerimiz , bize konan bütün ambargolar kalkıyor , ihracat zengini oluyoruz. Tekstili Çin'e kaptırdık bir kere.

3. Beyin göçünü durduruyoruz , daha evvel gönderdiklerimizi geri alıyoruz , paraya kıyıp Ortadoğu ve Avrupanın en büyük Technoloji ve Bilişim Üniversitesini açıyoruz. Gerekli tüm technolojiyi kendimiz sağlayığ bor madenlerini kullanmaya başlıyoruz.
Yuppiii

4. Doğa harikası yerleri yabancı kuruluşlara satmayı bırakıp küçük yerli işletmelere kiralıyoruz , ve daha cok turist çekiyoruz.Içine yeterince edildi zaten.
Çocuklarım Pamukkale'yi göremiyecek, içim yanıyor.

5. Polise , memura , öğretmene ve doktora zam yapiyoruz İki katına çıkaralım derim ben maaşları.Yeter 3 kuruşa süründükleri.

6. Sex suçlularının bizim ödediğimiz vergilerle hapisanelerde yiyip içip tatil yaptikları de yeter. Ayaklarında prangalarla Anadolunun en ücra köşelerine gidip taş kırıp yol mol yapsınlar.

7. Daha çok okul açılsın , daha çok üniversite açılsın, özelini yapmayı biz de biliriz , devletin yapmasını istiyoruz.

Şimdi aslında liste daha uzun ama kaba taslağı bu şekilde.
Bir önemli konu daha var tabi ki.

Milli Gelir Hasıla aylık raporlarla Cuma günleri saat 8 de her kanalın ana haber bülteninde açıklansın.Bununlan beraber harcamaları da görelim. Gelirlerin ne kadarı maaşlara gitti , ne kadarı harcamalara , ne kadarı borçlara. Iş veren biz değil miyiz? Valla unutmuşuz senelerdir.
Hem maaşları biz verelim hem de kuzu gibi güdülelim.
İyi valla.

Gördüğünüz gibi memleketi kurtarmak kolay , şimdi bir tek geriye kalan 70 milyon insanla konuşup onları da bu yukarıdaki maddelerin uygulanmasını istemeleri için ikna etmem gerekiyor.

-Sevsinler büyümüş de politikaya karışıyor şimdi.
-Kes sesini , blog benim blogum ne istersem yazarım.
-Ne istersen yaz kızım , bana mi gülecekler , sana gülecekler.
-Gülerlerse gülsünler , senin gibi frozen mojito içip moda dergisi okuyarak mı kurtulacak memleket.
-Yok tabi senin ki gibi zihni sinir fikirler üretilerek kurtulacak.Bizim ki kendini Halide Edip Adıvar sandı hee, hem yazıyor, hem memleket aşkıyla yanıyor.
-Zihni sinir mihni sinir , fikir fikri açar , sen dergini okumaya devam et , bak orta sayfada asla sığamıyacağın bir elbise var bilmem kaç bin dolara , otur onu aldığını hayal et!
-Ayıp oluyor ama haa , sen de bana son zamanlarda çok şişko demeye başladın.Millet obez sanacak beni.
- Sen de azıcık destek ol bana , burada ciddi ciddi bir şeylerin bizim için önemli olduğunu anlatmaya çalışıyoruz.
-Uyy kıyamam. Yaz aşkım yaz , bakma bana.Ben genelde başkaları ne düşünecek benim hakkımda korkusuyla hareket ederim.Canın ülkeyi mi kurtarmak istedi.Kurtar anasını satayım.