4 Haziran 2009 Perşembe

HAPPY BIRTHDAY

Bugun 29 oluyorum , ve hayatimla ilgili ufak bir muhasebe yapmak istedim. Yeni yas yeni kararlar yeni hedefler olmali ya. Sonra icimden bir ses ; bosversene alacak da verecek de cok birikmis , hesap kitapla altindan kalkamazsin dedi.
Ve eski dogumgunlerimi nasil gecirdigimi hatirlamaya basladim, haliyle cocukluguma kadar indim.
Sonra cocuk olmanin nasil bir sey oldugunu hatirlamaya basladim.
Ve hatirladiklarimi bir liste yapmaya karar verdim.
1.Cocukken asla gecmisimizi tasimayiz , dunyada bulundugumuz gun sayisiylada alakali gerci biliyorum ama sirtimizda gecmisin yukleri , travmalari , agirligi yoktur.
Cocukken gelecek kaygisi da yoktur , tunel diye bir kavramimizda yoktur , ( hani hep deriz ya tunelin sonunda isik var yok )
2.Herkesle arkadas olabiliriz , niye bizi yabancilarla sakin konusma diye uyarirlardi , cunku herkesle ama herkesle konusulabilir.Eger bir kisi hosumuza gitmiyorsa ,acik acik onunlan gorusmek istemedigimizi ve neden istemedigimizi soyleriz. Tipini sevmediysek , oyuncaklarini sevmediysek , sacini sevmediysek direct soyleriz , durust oluruz , politika bilmeyiz. Derler ya cocuklar acimasizdir , cocuktan al haberi.
3.Dedikodu yapmayiz , biri sinirimize dokunursa once gidip bir guzel sacini cekeriz ,tekme bile atariz, misketlerini firlatiriz , sonra kuseriz,oyunlarimiza almayiz. Herhangi bir planlama oyun veya duzmece olmadan araya insanlar sokulmadan bir gun bir bakmisiz gene barismisiz ve oyun oynuyoruz.
4.Prada , Louis Vuitton , Gucci hayatimizda yoktur , kuafor , agda , manikur pedikur de yoktur.
5.Yasadigimiz o ani dusunuruz ,ornegin bir agac ciziyorsak o sirada kafamizda kredi kartlari , ay sonu , tel faturasi , aramayan sevgili , hesap soran bir mudur yoktur , agac ciziyorsak bizim icin en onemli sey o sirada birazdan elimize alacagimiz yesilin tonudur , cunku yapraklari boyamaya basliyacaz.
Demek ki neymis , biz belki su an bir cocuktan daha bilgili daha tecrubeliyiz , hatta daha sosyaliz , hatta cocuklugumuzdan daha iyi gozukuyoruz , ama o kadar cool degiliz.
Bilge bir dostum demisti ki 13-15 yas arasi ilk ergenligimizi , 27-29 yas arasi ikinci ergenligimizi gecirirmisiz.
Ben demek ki boyle bir donemden geciyorum , ve ergenlik zamanlari insanlar cekilmez , kafa karistirici , sinirli olup , abzurd seyler yapabilir. Tabi ki bunlari yaparken yasin getirdigi tecrube ile kendimizi daha fazla sorgulayarak yapariz , ben kimim , nereye gidiyorum , neler oluyor , bu tunel nereye kadar gidiyor gibi.
Ama ben cok sansliyim cunku cocuk Sevim sagolsun bugunlere bir cok arkadas getirdi yaninda.
Bugun ben 29 oluyorum.. ve hayatimda tesekkur etmem gereken bir cok sey oldugunu fark ediyorum.
Oncelikle bu dunyada bulunmami saglayan anneme – babama
Son 5 senedir saclarini yolmayi istemekten cok yanimda durmasindan keyif aldigim minik bitime ,
Bu blogu acmami soyleyen arkadasima , ( ayni zamanda evlilik yildonumuz kutlu olsun degerlim) , gectigimiz Cuma bana ne kadar degerli oldugumu tekrar tekrar hatirlatmayi kendine gorev edinen hayatimin onemli kadinina , SISLEY’e , kiz arkadaslarima , ESIN10 ‘a , eski asklarima , gelecek asklarima , hedeflerimi sorgulatan yol gostericime , kustuklerime , sevdiklerime ,tanidiklarima , tanistiklarima , tanisacaklarima, etrafimdaki herkese tesekkurler.
Bugun 29 oluyorum ve hala varsiniz , bu bugune kadar aldigim en guzel hediye.
En cok da sana tesekkur ediyorum..