24 Haziran 2009 Çarşamba

Iki çift laf




Geçen gün dedim bir görüşelim, bir kendimi tanıtayım hal hatır sorayım, sorduğuma soracağıma pişman etti. Ukala, küçük dünyaları ben yarattım diyen bir tavrı vardı.
-Merhaba
-Selamlar,
-Ben Sevim
-Biliyorum canım, sen de benim kim olduğumu biliyorsundur herhalde
-Biliyor muyum acaba
-Biliyorsun. Biliyorsun da bazen tanımamazlıktan geliyorsun çok kırılıyorum
-Yaa aslında tanımamazlık değil de ne bilim….
-Hadi oradan! Merhaba demeden geçip gittiğin günleri saysam sana
-Ama..
-Sus konuşma!
-EEEEEEE sen de sanki ak sütten çıkma kaşık mısın?
-Pardon?
-Yaa anlamamazlığa gel tabi!Neredesin pardon sana ihtiyacım olduğun zamanlarda?Koy sen kuralları uymamı bekle sonra, sana en ihtiyacım olan anlarda sesin soluğun çıkmasın.Sadece ben mi?Herkese aynını yapıyormuşsun
-Ne alakası var?
-Soruyla zaman mı kazanmaya çalışıyorsun, çok ciddiyim madem o kadar üstünsün ve büyüksün ve her şeyi sen bilirsin sen kontrol edersin niye yardımını istediğimiz zaman ‘aradığınız kişiye ulaşılamıyor cep telefonu kapalı veya kapsama alanı dışındadır’ vari bir ulaşılmazlık durumun var?
-Kızım sen iyi misin ne saçmalıyorsun ne araması ne kapsama alanı her şeyden öte ne kuralı?
-Ne kuralları olacak senin kuralların bilmiyor musun hayatımızın her anında uymamız gereken kuralları..
-Kim demiş ?
-Herkes!
-O zaman sen beni değil, ben hariç herkesi dinliyorsun
-Sen hiçbir zaman konuşmuyorsun benimlen.Ne yapayım seni daha iyi tanıdığını düşünen insanları dinliyorum mecburen
-Haa şu aynı zamanda beni her şeyin üstünde gören insanlar aynı zamanda dediğin sanırsam
-Değil misin ki?
-Birincisi hiçbir zaman öyle bir iddiam olmadı, ikincisi sen de hiçbir zaman susmuyorsun ki beni duyasın
-Nasıl yani sen benimlen konuşmaya çalışıyor da ben mi duymuyorum?

-Tabi ki konuşuyorum! Diğer herkesle de konuşuyorum ama genelde beni dinlemek yerine benim adıma karar alan kendini otorite sanan bazı kişileri dinlemeyi tercih ediyorlar. Ben seninlen hâlbuki hep konuştum, ilk sigaranı yaktığın zaman yakalanacağını ve başının belaya gireceğini de söyledim.O hani kırık not getirip de ailenin karşısına çıkmaktansa karneni değiştirdiğin gün yapma sevim demekten dilimde tüy bitti.Hele o çocuklan, sen bilirsin kim olduğunu sonunun hayırlı olmayacağını söylemedim mi sana?

-E hadi bunları söyledin ve ben seni dinlemedim hayatımda benim dışımda gelişip de bana zararı dokunan olaylarda gelip bir yardım eli uzattın mı?
-Haaa şu olaylar. Hatırlıyorum, hatta benimlen küsmüştün aptal kız! Sana senin elinde olmayan şeyleri yaşasan bile zamana bırak hepsi geçecek demedim mi? Bak bugün kaldı mı hiç birinden eser?
-Yok ya nerede kalmadı? Hepsi iz bıraktı
-Anam sen geçmişe bu kadar bağlı yaşıyorsan benim ne suçum var?
-Senin böyle konuşman biraz prosedür dışı kalmıyor mu?
-Yesinler! Sen kamyoncu ağzıyla sağda solda dolaşırken iyiydi di mi? O kadar dedim sana biraz daha kız gibi ol ama hiç! Sonra tuttun elin adamı sana hatırlatınca dank etti..
-Demek ki yeteri kadar etkili değilmişsin sen de becerememişsin kabul et
-Sen sabaha kadar konuş deli kız size en iyi ilacı verdim, zamanı, yaralarını iyileştirebilecek her türlü imkanı da sağladım, akıl verdim akıl en önemlisi. Kullanma kılavuzu lazım illa ki değil mi köle zihniyetli insanlar sizi. Şaşkınlar sürüsü..Sinirlendim bak gene ama yoook sen iyi ve doğruyu git hep başkalarının onayı ile ayırt et, illa yazılı kural olması lazım, illa birinin size parmağını sallaması lazım .
-Tamam yahu sinirlenme
-Bozmayın kafamı benim dağıtırım
-Bilirim dağıtırsın bir tufan yollarsın siler süpürürsün her şeyi
-Ya kim uyduruyor böyle şeyleri, sonra da adamın birine gidicem, gemi inşa et her canlıdan çifter topla tufan sonrası çiftleş yeniden çoğal diyecem değil mi?
- Nasıl yani öyle olmadı mı?
-Haaa öyle oldu tabi ya, yalnız bizim gemicik dinazorlara küçük geldi de. Alamadık o yüzden soyu tükendi yavrucağın. De get!Bana aptal aptal şeylerle gelme. Adam gibi sohbet edeceksen gel.
-Müşteri memnuniyeti diye bir şey duymadın herhalde sen? İki çift laf edicez diye oturduk şuraya dövmekten beter ettin.
-Valla onu bunu bilmem iki saattir burada kendi kendine konuşan ben değilim canım
-………

Resmen dilim tutuldu. Bir havalar, bir adam sendecilikler, ben Sevimsem bir sonraki konuşmamıza hazırlıklı gelicem. Bakalım bir daha böyle lafları ağzıma tıkıyor musun?
Ukala sende.