13 Nisan 2010 Salı

aşk,sex,ilişkiler,güzellik ve MAGAZİN DERGİLERİ

Bugün doktorun bekleme salonunda masanın üzerine saçılmış kadın dergilerinin kapaklarına bakarken başlıklarına ilk defa farklı duygularla baktım.
ONU ELDE ETMENİN YOLLARI
ERKEĞİNİZİ YATAKTA ÇILDIRTIN
AŞKI 5 ADIMDA YAKALAMAK
YAZA POPOLARINIZ SIKILAŞSIN,MEMELERİNİZ KALKSIN
İÇİNİZDEKİ VAHŞİ ATEŞLİ KADINI KEŞFEDİN....
vs vs vs.
Açtım yazılara baktım, sonra şu soruları sormaya başladım.
Bir ;bu yazıları kim yazıyor , ve yazarken ne düşünüyor , gerçekten kadınların onun eşşiz sex ve ilişki bilgilerinden yararlanarak bir şeyler kazanacağını mı düşünüyor ?
Yoksa bizimle dalga mı geçiyor?
İki ; ben bu dergilere zamanında para saçtım mı?
Ne yazık ki evet
Kendimi daha şişman ve çirkin ve paspal hissetmemi sağladılar mı?
O da evet.
Bugüne kadar bir tane aklı başında bir tavsiyeye rastladım mı ilişki üzerine.
Rastladıysam bile bilemem çünkü sevişirken hiç de aklıma' bir saniye aşkım cosmopolitan dedi ki donumun içine mentollu şeker saklarsam senin aklını başından alırmışım ' demek gelmediği için verdiği tavsiyeler beni ne yönden geliştirdi bilemiyecem.
Kusursuz sex,aşk ilişki,kariyer,görüntü veee tabi ki kusursuz bir dolap.
Bir hesap yapalım, her ay bu dergilerde gördüğümüz şeyleri mükemmel kadın olmak için alsaydık.( ki aldık da, alıyoruz da )
17 sinden beri okuyorum, 30 oldum ( itiraf ediyorum son bir kaç senedir bunlara para harcamamaya karar verdim ama vermeseydim üzerine devam edelim bir senaryoya)
13 sene
156 ay
oraya koydukları ürün parça başına 200 den aşağı diil. Bunun kozmetiği, çantası,bluzu,elbisesi,aksesuarı, her ay ayakkabı alacak halimiz yok tabi ama bayanlar bilir rahat rahat 500 lira gider ayda. Ekonomi yapılmış halidir bu rakamın.
o da bugünün parası ile 78000 tl.
13 senede.
Neredeyse beylikdüzünde bir ev parası.
Her zaman derim ekonomi kadınlar sayesinde kalkınıyor.
Loreal marka rimelimizle gökyüzüne kadar uzaran kirpiklerimiz, nine west çantamız,steve madden ayakkabimiz,givenchy kırmızı ojelerimiz ile yatak odasında saten çarşafların üzerinde bizim için deliren erkeğimiz, ömür boyu tükettiğimiz meralar dolusu otlardan bizi asla üzmeyecek bir baskülümüz ve en önemlisi kalkık popomuz ile mükemmel bir hayatımız olacak.
Biz kadınlar akıllı diilmiyiz, niye işin içine güzellik ve mükemmel ilişki kelimeleri girince bir anda aklımızı kaybediyoruz
Erkeklerin beyni kafalarında diil bacak aralarında diye dalga geçiyoruz ama kusura bakmayalım biz de programlanmış salyaları akan robotlar gibiyiz.
Pavlovun köpeği de şartlanma yoluyla salgı salıyordu.
Biz de öyle şartlanmışız işte.
Bir keresinde yemekten sonra aman rujum gitti diye rujumu tazelerken karşımdaki çocuğa şu soruyu sordum.
Fark ediyor mu bu ruj senin için
Cevabı yazmama gerek yok heralde
Tabi ki kendimizi iyi hissetmek için yapılmasi gereken bazı şeyler var ama bu bir servet harcayarak kredi kartlarına abanmak veya aynaya her baktığında daha ne yapmalıyım diyerek bir eksik aramak olmamalı.
O yüzden piyasadaki çoğu kadın dergisinin bana bir şeyleri eksik yapıyormuşum muamelesi yaptığı için markette hak ettiği yer geri dönüşüm kutusudur.
Hay allah ağaç da kesiliyordu di mi bu dergiler için....