2 Haziran 2009 Salı

KADININ AYAGINA KIRMIZI OJE SURME HAKKI










Bu yaziyi niye mi yazmaya karar verdim.
Bunu bir cok kadin yasamistir.
Kucukken annemizin,teyzemizin,halalarimizin,ablalarimizin el ve ayak tirnaklarina bakip ozenmisizdir.Evde yalniz kaldigimiz ilk anda yaptigimiz seyler makyaj esyalarina dadanmak , dolaplarina saldirmak , topuklu ayakkabilari dusup bir tarafimizi kirmak pahasina olsa da giymek veeee oje surmek.
O kirmizi ojenin cazibesi , parlakligi , minicik tirnaklarimiza yakismasa da surmek ve buyuyunce bizim de ellerimizin ve ayaklarimizin oyle gozukecegini hayal etmek.
Veee bumm.
Bir bakmisiz 20 yi devirmisiz , ucu acik ayakkabiyi hala biraz utanarak da olsa giyiyoruz , her yaz basi kriz de gecirsek de. ( herkes simdi ayagima bakiyor eyvah)
Seneler gectikce yazi daha da iple cekmeye basliyoruz , cunku maddi imkanlarimiz arttikca ayakkabi koleksiyonumuz da artiyor.
Ne yalan soylim benim yaz ayakkabilarim kis ayakkabilarima bin basar.
Topu topu 3 ay giyildigi icin de senelerce gider , ve bir bakmisiz dolaplara sigmiyor , rengarenk ,cesit cesit;dolgu topuk , sivri topuk , mantar topuk , parmak arasi , tasli , leopard desenli , kirmizi , mavi , mor….
Ama bazi ayakkabilar var ki evet , bazilari var ki , sadece onlari giyebilmek icin kiyafetini ayakkabina gore secersin , ve bilirsin , o ayakkabiyi ayaginda en guzel gosterecek sey KIRMIZI OJE’dir.
Biliyorsun , genlerinde var bu.
Kirmizi ojeyi ayaklarina surdugun an kendini Afrodit gibi hissetmeye baslarsin , ayaklarin senin icin tanricalarin ayaklari kadar guzel.
Bastigin yer opulmeli.
Ve bu duygularla cikiyorsun disari , sevgilinle , erkek arkadasinla , erkek kankalarinla,kocanla oglunla , ve haddini bilmez kisilik sana bunu soyluyor;
„Iyyyyy , kirmizi oje surmussun , nefret ederim , igrenc“….!!!!!
Senin cevabin ise genelde „……….“ Oluyor.
Nasil yaaa.
Gormuyormusun , ayaklarim yikiliyor , ponza tasi ile yumusatip , pedikurde temizlettim , gormuyormusun nasil kadinim , nasil disiyim , nasil guzelim. Bir sus be adam. Ve sessizlikten sonra gelen cevabimiz hali ile su oluyor “ Sen ne anlarsin”.
Evet sen ne anlarsin , biz bir omur bekledik o kirmizi ojeleri surmek icin haberin var mi? Ucu kirik olur , tirnak uzamis olur , o zaman konus , ama simdi sus.
Ben bir tek seye yoruyorum bunu , KORKUYORLARRRR.
Kesinlikle , kendilerini bir anda yere atip bastigimiz yerleri opmekten korkuyorlar.
O yuzden devam kizlar.
Kesinlikle igrenc degil , kotu degil , asla bu numaralara kanmayin.
Ayaklaraniza kirmizi oje surun. Surun ki surdukce o kucuk kizi mutlu edin.
Hepiniz tanricasiniz , Babilin Asma Bahcelerinde salinacak kadar guzelsiniz kirmizi ojeli ciplak ayaklarinizla.