2 Haziran 2009 Salı

KADININ AYAGINA KIRMIZI OJE SURME HAKKI










Bu yaziyi niye mi yazmaya karar verdim.
Bunu bir cok kadin yasamistir.
Kucukken annemizin,teyzemizin,halalarimizin,ablalarimizin el ve ayak tirnaklarina bakip ozenmisizdir.Evde yalniz kaldigimiz ilk anda yaptigimiz seyler makyaj esyalarina dadanmak , dolaplarina saldirmak , topuklu ayakkabilari dusup bir tarafimizi kirmak pahasina olsa da giymek veeee oje surmek.
O kirmizi ojenin cazibesi , parlakligi , minicik tirnaklarimiza yakismasa da surmek ve buyuyunce bizim de ellerimizin ve ayaklarimizin oyle gozukecegini hayal etmek.
Veee bumm.
Bir bakmisiz 20 yi devirmisiz , ucu acik ayakkabiyi hala biraz utanarak da olsa giyiyoruz , her yaz basi kriz de gecirsek de. ( herkes simdi ayagima bakiyor eyvah)
Seneler gectikce yazi daha da iple cekmeye basliyoruz , cunku maddi imkanlarimiz arttikca ayakkabi koleksiyonumuz da artiyor.
Ne yalan soylim benim yaz ayakkabilarim kis ayakkabilarima bin basar.
Topu topu 3 ay giyildigi icin de senelerce gider , ve bir bakmisiz dolaplara sigmiyor , rengarenk ,cesit cesit;dolgu topuk , sivri topuk , mantar topuk , parmak arasi , tasli , leopard desenli , kirmizi , mavi , mor….
Ama bazi ayakkabilar var ki evet , bazilari var ki , sadece onlari giyebilmek icin kiyafetini ayakkabina gore secersin , ve bilirsin , o ayakkabiyi ayaginda en guzel gosterecek sey KIRMIZI OJE’dir.
Biliyorsun , genlerinde var bu.
Kirmizi ojeyi ayaklarina surdugun an kendini Afrodit gibi hissetmeye baslarsin , ayaklarin senin icin tanricalarin ayaklari kadar guzel.
Bastigin yer opulmeli.
Ve bu duygularla cikiyorsun disari , sevgilinle , erkek arkadasinla , erkek kankalarinla,kocanla oglunla , ve haddini bilmez kisilik sana bunu soyluyor;
„Iyyyyy , kirmizi oje surmussun , nefret ederim , igrenc“….!!!!!
Senin cevabin ise genelde „……….“ Oluyor.
Nasil yaaa.
Gormuyormusun , ayaklarim yikiliyor , ponza tasi ile yumusatip , pedikurde temizlettim , gormuyormusun nasil kadinim , nasil disiyim , nasil guzelim. Bir sus be adam. Ve sessizlikten sonra gelen cevabimiz hali ile su oluyor “ Sen ne anlarsin”.
Evet sen ne anlarsin , biz bir omur bekledik o kirmizi ojeleri surmek icin haberin var mi? Ucu kirik olur , tirnak uzamis olur , o zaman konus , ama simdi sus.
Ben bir tek seye yoruyorum bunu , KORKUYORLARRRR.
Kesinlikle , kendilerini bir anda yere atip bastigimiz yerleri opmekten korkuyorlar.
O yuzden devam kizlar.
Kesinlikle igrenc degil , kotu degil , asla bu numaralara kanmayin.
Ayaklaraniza kirmizi oje surun. Surun ki surdukce o kucuk kizi mutlu edin.
Hepiniz tanricasiniz , Babilin Asma Bahcelerinde salinacak kadar guzelsiniz kirmizi ojeli ciplak ayaklarinizla.

1 yorum:

  1. kadının ayakkabı hastalgı nedendır encok kendini sexy hissettigi ayakkabılardır cunku.hem de topukları bastımı ses cıkaran ben burdayım dıyen her erkegı etkileyebilecek kadar gucludur ayakkabı hele sandalet deyınce gecmeyin sandalet ıcındeki kırmızı ojeler okadar onemli ki ve tabii ayaklar tertemiz bakımlı ayaklar bir erkegi en cok cezbedeben seylerden biri nedir bilir misiniz?kırmızı oje.bir erkegi zıvanadan cıkarabilir onun icin.1 kırmızı encok sexi cagrıstıran renk 2.si erkegin encok tahrik oldugu kadının ayaklarıdır.devil wears prada misali bi de derler ya dusman encok ayaga bakar.aslında hangisi dogrudur bilinmez dusman guzele bakar kıskandıgı seye kendınde olmayanına..o yuzden dusmandır ya.neyse bu konuyla ilgili olarak erkek arklarımızın gıcıklıgını anlayabiliyorum .kıskanclık yaparlar ve aslında bunu soylemeyi kendilerine yediremezler bile..cunku onlar icin bizim guzel olmamız guzellesip kendimize bakmamız bir tehdit unsurudur.hep erkegin aklında bu soru vardır ya baska bir erkek te onu begenirse ya baskaları tarafından cok begenilirse giydigi topuklar veya kısa etek ya onları da cezbedersedir asıl problem onlar icin en buyuk korkudur baska bir erkegin bizi begenmesi cunku ya daha cazip biri cıkarsa karsımıza ya etkilenirsek kendimizi gosterdigimiz bu sexy kıyafetımızle topuklu ayakkabımızla..hatırlıyorum bir ısyerınde cok sexy giyinen bir kadın vardı cok guzel aslında kadın ısını yapıordu ama malesef butun erkeklerin fantazisini susluyordu buyuzden erkekler is yapamıyordu bile..
    neyse bu konularla ilgili soyleyebilicegim bir erkek bir kadından ne ister sorusu hani o hep cevabını bulmaya calıstıgımız of dedgımız yerde adam bizi uyuz ettiginde,,bu sorunun cevabı cok zordur ıste cunku erkekler ne istedigini hicbirzaman tam olarak bimez.Ama kadın icin soyleyebilicegim birtek sey var o da guven..bir kadın birerkekten guven ister.aslında erkek te tamamiyle aynı seyı fakat bazen okadar komplekslerine yenik duser ki kıskanclık yaratır kendi ozguvensizligi yuzunden kadına guvenemez! erkek baska ne ister ;hep onu hos tutucak pohpohlicak bir kadın erkekler her nevi buna ihtıyac duyarlar.ihtıyac duyarlar cunku hıcbırzaman kendilerini yeterince begenmezler.bizim gibi guzellesmek icin bakım urunleri yoktur mesela :) biz kendimizi sevdigimizde kendimizi mutlu hissettıgımızde kendimizi guzellestirir guzel gormek isteriz..gercı gunumuzde erkeklerdemetrosexuel olma yolunda erkek te en iyi vucut bende olsun kas yapiim bakımlı oliim derdinde oysa bilmezler ki en cok sevilenleri en cok gobeklilerdir cunku sıkmaya doyamassın o gobegi..bir de cogu playboy edalarında gezinirler..umarım adam gibi bir erkek bulur herkadın kavga etmeyecegi onu anlayacagı ve onemlisi hayatı seven biradam..kendini seven bir adam ,kendi kendisiyle barısık,kendisine guvenen ..ozaman baksın bakalım onun icin canını bile vermez mi bir kadın...

    YanıtlaSil